Secția de Terapie Intensivă Neonatală a SCJU Târgu Mureș va beneficia de serviciul de telemedicină

0
276
sursa foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş/ Facebook

Secția de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureș va beneficia de serviciul de Telemedicină, informează unitatea sanitară.

Astfel, începând din luna iunie 2022 Secția de Terapie Intensivă Neonatală va intra în rețeaua de Telemedicină existenta în România.

Din rețeaua națională de Telemedicină fac deja parte opt centre de Terapie Intensivă Neonatală: Marie Curie București, Constanța, Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Craiova, Pitești.

”Este un gest extraordinar, un gest nobil şi lăudabil, acela de a te implica activ în sprijinirea posibilităţii de a oferi pacienţilor, şi aici vorbim de nou-născuţi cu afecţiuni grave, servicii medicale la standarde de înaltă calitate. Un astfel de sistem modern de telemedicină va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților, precum şi scurtarea timpilor de decizie şi intervenţie pentru micuţii pacienţi”, a declarat ec. Mariana Cernat, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Integrarea Secției în rețeaua de Telemedicină face parte din proiectul Asociației ”Cristi Vasiliu”.

Articolul precedentMS: 21 decese la pacienți cu COVID-19, de la ultima raportare. 16 dintre aceștia erau nevaccinați. 403 pacienți, la ATI
Articolul următorAplicația Apel 112, actualizată: Au fost adăugate noi traduceri, inclusiv ucraineană