Sectia de Oftalmologie a Spitalului Municipal Mangalia a fost dotata cu noi echipamente medicale

0
314

Sectia de Oftalmologie a Spitalului Municipal din Mangalia a fost dotata cu echipamente medicale de ultima generatie in valoare de 30.000 de euro, potrivit unui comunicat de presa al Agentiei de Cooperare si Coordonare Turca (TIKA). Aceasta sectie a fost inaugurata la inceputul lunii septembrie, in prezenta Ambasadorului Republicii Turcia la Bucuresti, dl. Osman Koray Ertas, ai reprezentantilor TIKA si ai autoritatilor locale.

„in fiecare an ne propunem sa dezvoltam parteneriate cu institutii din Romania pentru dezvoltarea de proiecte in diferite domenii, de la educatie la sport si de la cercetare la sanatate. Astfel, am reusit sa stabilim o serie de colaborari puternice si sa investim in acele zone in care exista o nevoie reala. Aceasta a fost si cazul Sectiei de Oftalmologie a Spitalului Municipal din Mangalia si ne bucuram ca am putut veni in ajutorul medicilor si pacientilor de aici cu echipamentele de care aveau nevoie”, a declarat Excelenta Sa dl. Osman Koray Ertas, Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti.

Sectia de Oftalmologie are acum in functiune 13 aparate si echipamente medicale pe care medicii si pacientii au inceput sa le utilizeze. Printre echipamentele asigurate de TIKA se numara:

a· Un autorefractometru modern, menit sa asigure o practica eficienta si o sporire a confortului pacientului,

a· un perimetru computerizat, pentru testarea rapida si precisa a campului vizual,

a· un aplanotonometru,

a· ochelari de proba,

a· exoftalmometru,

a· pachete de lentile pentru gonioscopie,

a· ecobiometru are o capacitate rapida de procesare a datelor, inregistrare a lor, dar si avantajul conectarii aparatului la un computer.

„Cele 13 echipamente de ultima generatie pe care TIKA le-a oferit Sectiei de Oftalmologie sunt deja puse in functiune, iar pacientii beneficiaza de tratamente la cele mai inalte standarde. Suntem interesati sa consolidam relatiile dintre Romania si Turcia si vom continua sa dezvoltam astfel de proiecte”, a adaugat Hacı Ahmet Dastan, Coodonator al Oficiului Coordonare Programe, TÄ°KA Bucuresti.

Articolul precedentRaport: Pe mesele romanilor se pot afla legume sau fructe care contin pana la sapte tipuri de pesticide
Articolul următorAsociatia de Podiatrie lanseaza in premiera, in Romania, „Manualul de Biomecanica in Patologia Piciorului si a Gleznei”