Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Constanța a primit un ecograf de ultimă generație

0
465
Sursa foto: Asociația Dăruiește Aripi

Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență ”Sf Apostol Andrei” Constanța a primit un ecograf de ultimă generație, în valoare de 300.000 lei, pentru diagnosticarea rapidă și mult mai corectă a diverselor patologii neonatale, cum ar fi: marformații cardiace, afecțiuni cerebrale și digestive, se arată într-un comunicat de presă.

Echipamentul a fost donat de Asociația Dăruiește Aripi, cu sprijin financiar oferit de o companie din domeniul producției de BCA, utilizarea lui conducând la o scădere a numărului transferurilor nou-născuților instabili către alte secții din țară, unde erau trimiși doar pentru punerea diagnosticului. Un alt beneficiu major îl constituie micșorarea timpului până la instituirea corectă a tratamentului, ceea ce face ca șansele copilului la supraviețuire și sănătate să crească.

„La finele anului trecut, anunțam finalizarea lucrărilor de construcție a secției, în valoare de peste 2.060.000 euro. Aceasta a fost doar o etapă a luptei la care ne-am agrenat – scăderea mortalității neonatale din Sud-Estul României, iar achiziția echografului este extrem de importantă în acest scop, în dezvoltarea structurală a serviciilor de neonatologie din Dobrogea”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator Asociația Dăruiește Aripi.

„Acest echipament este unul pe care ni-l dorim de multă vreme, iar acum, că îl avem, calitatea actului medical este îmbunătățită. Vreau să mulțumesc asociației Dăruiește Aripi, care este mereu lângă noi și totodată companiei CELCO care a înțeles cât este de important ca micuții născuți cu probleme să aibă șanse reale la viață și sănătate”, subliniază Dr. Livia Frațiman, șef Secție Neonatologie, Spitalul Județean Constanța.

“De-a lungul anilor, Grupul CELCO s-a implicat cu consecvență în numeroase acțiuni sociale și a realizat investiții în interesul comunității. Suntem în permanență conectați cu nevoile spitalelor constănțene, acum mai mult decât oricând, când trebuie să dăm dovadă de solidaritate și responsabilitate. Apelul Asociației Dăruiește Aripi nu putea rămâne fără soluții și de aceea am înțeles că este nevoie să acționăm rapid pentru achiziționarea echografului care salvează vieți. Misiunea noastră nu se oprește aici și ne bucurăm că prin faptele și implicarea noastră reușim să creștem calitatea vieții și să aducem speranță acolo unde este nevoie de noi”, a adăugat Niculae Dușu, președintele companiei care a susținut financiar achiziționarea echipamentului.

 

Articolul precedentModalitatea de plată a taxei de acreditare de către unitățile medicale din România, modificată
Articolul următorVentilatorul controlat prin telecomandă, proiectat în Polonia pentru a reduce interacțiunea cu pacienții cu COVID-19