Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete: „Spitalele din subordinea ASSMB din București sunt în pericol de a-și pierde finanțarea din PNRR”

0
635
Facebook/ Dr. Alexandru Rogobete

Spitalele din subordinea ASSMB din Bucureşti, în pericol de a-şi pierde finanţarea din PNRR, a avertizat, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete:

„O spun cu toată responsabilitatea: Spitalele din subordinea ASSMB din București sunt în pericol de a-și pierde finanțarea din PNRR.

A trecut un an de la semnarea contractelor de finanțare și ASSMB s-a plasat în contra-timp cu cea mai consistentă finanțare pe care spitalele bucureștene o au la dispoziție, prin PNRR. 28 de milioane de lei din bani europeni pentru dezvoltarea serviciilor medicale în ambulatoriile de specialitate!
Încerc să explic, pe scurt, gravitatea situației: pentru cele șase obiective primare de investiții, adică șase spitale fundamentale pentru sistemul sanitar bucureștean ASSMB a finalizat numai serviciile de consultanță, audit, informare și publicitate. Atât! În 12 luni! Spitalul Victor Babeș, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Sfânta Maria, Spitalul Clinic De Copii Dr. Victor Gomoiu, Spitalul Clinic De Psihiatrie Profesor Doctor Alexandru Obregia sunt în aer cu lucrările efective la ambulatorii. Este foarte grav.
Termenul este scurt, dar ASSMB-ul condus de Oana Sivache folosește banii din PNRR pentru alte avioane. Exact același lucru l-am spus, public, și în vara anului trecut. Până astăzi nici o schimbare. Indiferent de loialitatea politică (sau personală), interesul primar este dezvoltarea infrastructurii sanitare în interesul pacienților!
Doamna Sivache, ce facem? Mai construim ceva pentru oamenii din București sau ne uităm la dumneavoastră cum faceți conferințe de presă? Vă place la televizor asa-i? Bani de la Ministerul Sănătății aveți…trebuie doar să îi folosiți în interesul oamenilor! Doamna director Sivache, pacienții din București au nevoie de consultații, nu de consultanță!” – a postat secretarul de stat pe Facebook.
Articolul precedentCNAS: Obligațiile furnizorilor de servicii medicale în raport cu sistemul e-Factura
Articolul următor(VIDEO) Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Sunt spitale care duc greul sistemului sanitar, rezolvă cele mai complicate şi costisitoare cazuri şi ele sunt finanţate într-un mod foarte asemănător cu spitale care, de obicei, trimit pacienţii în alte părţi”