Secretar de stat: Un centru de vaccinare anti-COVID a diasporei va fi deschis în Vama Nădlac II

0
105

La Nădlac II (Arad) se va deschide primul centru de vaccinare a diasporei într-o vamă, urmând a fi amplasate containere speciale, dotate cu aer condiţionat, a declarat, duminică, la Timişoara, secretarul de stat în Departamentul pentru românii de pretutindeni, Oana Ursache.

„Am fost de dimineaţă la Nădlac, să vedem locul unde va fi amplasat primul centru de vaccinare a diasporei într-o vamă, Nădlac II fiind punctul de trecere a frontierei cel mai tranzitat de către diaspora şi pe unde, în ultimele 24 de ore, au trecut 4.000 de români care s-au întors acasă şi, din lipsa de informare, 600 dintre ei au primit carantinare obligatorie, ceea ce a creat nemulţumiri. Avem de făcut o campanie de informare masivă. (…) Noi am început demersul de înfiinţare a acestor centre în aeroporturi şi în vămi. DSP Arad a avut o iniţiativă proprie, nu neapărat a noastră, am înţeles că au deja containerele speciale (pentru vaccinare) la Timişoara, sunt dotate cu aer condiţionat şi aşteapă să fie transportate în vamă”, a explicat Oana Ursache, într-o conferinţă de presă.

Secretarul de stat a precizat că centrul de vaccinare va fi amplasat înainte de intrarea în vamă.

„Sper că instituţiile vor face eforturi să-l amplaseze şi să-l facă operaţional cât mai repede”, a mai spus Oana Ursache.

Articolul precedentO nouă tranșă de vaccin anti-COVID Pfizer, de aproape 700.000 de doze, ajunge luni în România
Articolul următorIndia: Mai multe state au restricţionat vaccinarea anti-COVID19 pentru tineri din cauza lipsei serurilor