India: Mai multe state au restricţionat vaccinarea anti-COVID19 pentru tineri din cauza lipsei serurilor

0
416

Mai multe state din India au oprit procesul de vaccinare anti-COVID19 pentru persoanele din grupa de vârstă 18-44 de ani din cauza lipsei vaccinurilor, au confirmat duminică oficiali regionali, relatează dpa.

Statele în care vaccinările pentru această grupă de vârstă au fost oprite sunt Chhattisgarh, Delhi, Karnakata, Maharashtra şi Rajasthan – printre cele mai afectate de cel de-al doilea val de pandemia de coronavirus din ţară.

India a raportat peste 300.000 de noi infectări şi 3.000 până la 4.000 de decese zilnice de la mijlocul lunii aprilie. Experţii susţin, însă, că cifrele reale sunt probabil mult mai mari.

Cazurile zilnice au scăzut în ultima săptămână, însă numărul deceselor rămâne ridicat. În ultimele 24 de ore au fost raportate 240.842 de noi infectări şi 3.741 de decese, conform datelor raportate de Ministerul Sănătăţii.

Persoanele în vârstă de 45 de ani şi peste se confruntă cu dificultăţi în obţinerea celei de-a doua doze în mai multe regiuni. Multe centre de vaccinare rămân închise în oraşe precum New Delhi, Mumbai şi Pune, acestea anunţând că stocurile de vaccinuri s-au epuizat.

Numărul de vaccinuri administrate zilnic a scăzut în ultima lună de la 3,2 milioane de doze pe 26 aprilie la 2,4 milioane pe 11 mai şi la 1,5 milioane sâmbătă, potrivit datelor guvernamentale.

Reprezentanţii guvernului federal au afirmat că lipsa vaccinurilor este temporară şi că vor exista circa două miliarde de doze de vaccinuri disponibile între iunie şi decembrie.

Cu toate acestea, experţii au pus la îndoială estimările, subliniind că patru dintre vaccinurile pe care guvernul îşi bazează proiecţiile sunt încă în etapa de studii clinice.

Articolul precedentSecretar de stat: Un centru de vaccinare anti-COVID a diasporei va fi deschis în Vama Nădlac II
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV