Se va infiinta Academia HIV/ SIDA

0
202

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a anuntat, astazi, cu prilejul „Zilelor Ştiintifice ale Institutului „Matei Bals”, ca a aprobat infiintarea Academiei HIV/ SIDA si de boli infectioase.

Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals”, a precizat ca scopul Academiei HIV/ SIDA este uniformizarea nivelului de discutii privind aceste boli in centrul si estul Europei si uniformizarea modalitatilor de ingrijire a pacientilor, aplicand aceleasi procedee. in Romania principala modalitate de transmitere a virusului HIV este prin contact sexual, fiind urmata de transmiterea verticala de la mama la fat si administrarea de droguri intravenoasa. in alte tari, precum Ucraina si Lituania, principala cale de transmitere a virusului HIV este constituita insa de drogurile injectabile. De asemenea, Adrian Streinu Cercel a declarat ca in Romania exista o „baza terapeutica la copii pe care nu o are nicio tara din lume si experienta din acest domeniu dorim sa o impartasim cu celelalte tari din zona”.

Academia HIV/ SIDA va functiona in cadrul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals”. Medici din Europa Centrala si Est vor veni sa se pregateasca in Romania, vor lucra in laboratoare si vor participa la cursuri de formare. Potrivit presedintelui Institutului „Matei Bals”, aceste cursuri vor incepe din ianuarie 2009.

Articolul precedentA inceput campania de vaccinare impotriva gripei
Articolul următorRomania se confrunta cu cele mai multe cazuri de scolioza din Europa