Se suspendă transportul de persoane spre și dinspre Italia

0
324

Transportul rutier de persoane spre și dinspre Italia este suspendat începând cu data de 10 martie până la sfârșitul lunii, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Operatorii de transport rutier  de persoane care tranzitează Italia au obligația de a informa cetățenii români care se îmbarcă din Peninsulă că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României, a mai transmis oficialul.

Restricții au fost impuse și în privința traficului feroviar. ”Se aprobă suspendarea sau, după caz, interzicerea introducerii de către operatorii feroviari de transport călători noi trenuri directe spre Italia și dinspre Italia spre România, de pe 12 martie”, adecis Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență privind noul coronavirus

În trenuri, cetățenii români care vin din Italia vor fi informați că vor intra în carantină sau autoizolare la intrea în țară. Mai mult, operatorii au obligația de a informa cetățenii străini că nu li se va permite trecerea frontierei în România, dacă vin cu escală din Italia.

Articolul precedentCNSSU: Obligații de dezinfectare pentru mai multe categorii de agenți economici și instituții
Articolul următorCoronavirus: Evenimente cu peste 200 de persoane, numai cu aviz DSP