Se redeschide Blocul Operator Central al Spitalului Universitar Bucuresti; vor putea fi operati aproximativ 50 de bolnavi pe zi

0
76

Se redeschide Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţa Bucureşti, la 13 ani dupa ce a fost inchis si la 9 ani de la inceperea lucrarilor de renovare.

Lucrarile s-au incheiat in anul 2015, potrivit conducerii spitalului.

Blocul Operator Central va fi redeschis in cursul saptamanii viitoare, dupa ce se vor preleva probe epidemiologice din fiecare zona a acestuia şi totul va fi steril, a declarat intr-o conferinţa de presa, managerul unitaţii medicale, dr. Adriana Nica.
Blocul Operator cuprinde 11 sali dotate cu aparatura medicala de ultima generaţie, 7 spalatoare cu apa sterila, doua vestiare pentru personal, degajare pentru spalare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre şi post operator.

Potrivit reprezentanţilor unitaţii medicale, in blocul operator Central de la SUUB pot fi operaţi aproximativ 50 bolnavi/zi.

„Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţa Bucureşti are aparatura comparabila cu a celor mai mari spitale din lume. Dotarea Blocului Operator Central asigura aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialitaţile chirurgicale, inclusiv abordarea laparoscopica, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapida a pacientului, scaderea duratei de spitalizare şi a riscului de infecţii. Doua sali sunt dotate şi cu sisteme de inregistrare şi transmisie on-line audio/video, de unde intervenţia sa poata fi transmisa live pentru studenţi şi medicii rezidenţi, urmand ca astfel sa trecem cu toţii spre partea de telemedicina”, a declarat Nica.

Managerul a spus ca o parte dintre salile de operatie actuale vor fi inchise.

Cele 11 sali ale Blocului Operator Central de la SUUB sunt specializate: chirurgie cardiovasculara, neurochirurgie, ortopedie-protezare, chirurgie robotica şi politrauma şi sali generale: 2 sali de urgenţa din care una de politrauma şi 4 sali de chirurgie generala, ginecologie, chirurgie toracica, ORL, chirurgie plastica şi reparatorie, aceste sali dubland, practic, capacitatea operatorie a spitalului.
in spital exista şi alte sali de operaţie precum: sala chirurgie vasculara, sala chirurgie laparoscopica, sala chirurgie oftalmologica, doua sali obstetrica / operaţii cezariene, bloc de naşteri cu patru sali, doua sali ortopedie – artroscopii, doua sali mici de intervenţii, doua sali de operaţii septice şi o sala hibrida cardiovasculara.

Printre echipamentele medicale din blocul operator care se va redeschise se regasesc: microscop operator pentru neurochirurgie, coloana laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculara, lampi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de inalta performanţa cu capacitate de recrutare pulmonara şi altele importante pentru actul medical.
Valoarea acestui proiect, privind dotarea in integralitate cu aparatura, este de 59.260.000 de lei fara TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat, prin Hotarare de Guvern.

La Spitalul Universitar de Urgenţa Bucureşti de la inceputul anului pana in prezent au fost ingrijiţi 49.000 de bolnavi in spitalizare continua, peste 85.000 de bolnavi in spitalizare de zi şi au fost facute aproximativ 300.000 de consulturi in UPU şi Ambulatoriul Integrat. Dintre bolnavii internaţi la SUUB, de la inceputul anului pana in prezent, aproximativ 30.000 au necesitat intervenţii chirurgicale. 

Articolul precedent199 de vieti salvate datorita donatorilor in moarte cerebrala, de la inceputul anului
Articolul următorAlcoolul preparat in cazane metalice cu plumb in compozitie ne poate imbolnavi – toxicolog