Scortisoara a fost de-a lungul timpului un condiment pretios, folosit pentru prepararea dulciurilor sau a parfumurilor. Scortisoara este binecunoscuta pentru mirosul specific al sarbatorilor de iarna, insa pe langa aceste calitati, ea are o serie de avantaje care ajuta la imbunatatirea starii de sanatate.

Scortisoara consumata zi de zi are capacitatea de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase la persoanele bolnave de leucemie sau limfom, arata un studiu american.

Pe langa aceasta , scortisoara are beneficii enorme in intarirea sistemului imunitar si reduce riscul aparitiei racelii si gripei. Scortisoara ajuta la cresterea temperaturii corpului, mai ales in sezonul rece cand, din cauza frigului mainile, picioarele si celelate extremitati sunt mai reci.

De asemenea, scortisoara ajuta la formarea si functionarea corecta a celulelor rosii din sange, mentine densitatea osoasa si calmeaza articulatiile inflamate, ajuta la digestie si la dizolvarea grasimilor, lupta impotriva bacteriilor si ciupercilor, intensifica procesul cognitiv si creste aportul de fibre. Toate acestea se datoreaza continutului bogat in calciu, fier,magneziu si fibre de care scortisoara se bucura.

Vestea buna este ca persoanele cu diabet zaharat pot consuma scortisoara si pot profita din plin ea, pentru ca aceasta poate regla nivelul zaharului din sange.

Astfel prin consumul zilnic de scortisoara se pun in miscare foarte multe mecanisme ale corpului uman, care ajuta la imbunatatirea sanatatii.