Scolioza – Tratament

0
288

Conf. Dr. Mihai Jianu, seful Sectie Ortopedie si Traumatologie Pediatrica, Spitalul Clinic Central de Copii Grigore Alexandrescu Bucuresti

Conf. Dr. Mihai Jianu vorbeste despre operatia de scolioza, despre schema de tratament pentru diferite etape de evolutie si despre unele prejudecati cu privire la modalitatile de tratament (ex: inotul) sau la cauzele aparitiei scoliozei (ex: purtarea ghiozdanului). Acestea din urma reprezinta scheme de gandire eronate care nu ajuta la indreptarea scoliozei.
Tratamentul scoliozei se realizeaza prin kinetoterapie, pentru o scolioza de pana la 30 grade, deoarece face coloana mai supla si mai maleabila, prin corset, pentru o scolioza de pana la 50 de grade deoarece mentine curbura coloanei, prin tratament chirurgical, pentru o scolioza de peste 50 de grade.
Prin operatia de scolioza se realizeaza implantarea unor crosete, a unor suruburi intre care se pune o tija si, cu ajutorul unei leviere se indreapta tija care le randul ei indreapta coloana. Implanturile se tin toata viata, iar copiii nu-si pierd mobilitatea.

Scolioza – Partea I

Articolul precedentHemoroizii si varicele
Articolul următorSituatie tensionata la Spitalul de Arsi