Şcoala pentru ingrijirea pacientilor cu HIV-SIDA

0
209

Prima editie a Şcolii internationale cu tema „Bune practici in ingrijirea pacientilor HIV pozitiv” se va desfasura la Constanta, la inceputul lunii septembrie.

Şcoala este organizata de Centrul Clinic de Excelenta HIV Constanta, printr-un parteneriat dintre Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta si Fundatia Baylor Marea Neagra, Texas Children’s Hospital si Abbott Fund, a declarat prof. dr. Sorin Rugina, seful Clinicii de Boli Infectioase din Constanta, cu prilejul conferintei „Cum sa scriem despre HIV/SIDA”.

El a subliniat ca in Romania calitatea ingrijirii si tratamentului copiilor si adolescentilor care sufera de aceasta boala a dus la scaderea sub 1% a mortalitatii in randul pacientilor din Constanta, unul dintre cele mai greu lovite grupuri din Europa.

Prof. dr. Rugina a evidentiat ca acesta este rezultatul unui parteneriat de durata dintre Baylor College of Medicine reprezentata in Romania de Fundatia Baylor Marea Neagra si Profesionistii HIV din Constanta.
Actualele servicii multidisciplinare oferite prin Centrul de Excelenta Clinica HIV din Constanta au fost recunoscute de catre European Centre of Disease Control in 2007 ca model de ingrijire ambulatorie integrata, oferind ingrijire si tratament complex primar si de specialitate, a spus prof. dr. Rugina.

Centrul de excelenta serveste drept element de referinta pentru initiative de ingrijire si educatie. in cadrul primei scoli internationale care se va desfasura la inceputul lunii septembrie, temele abordate vor viza orientarea actuala in optimizarea ingrijirii pacientilor HIV, prevenirea transmiterii materno-fetale si monitorizarea nou nascutului, testarea HIV.

Sursa : Agerpres

Articolul precedentCongresul Federatiei Internationale a Studentilor Farmacisti, la Cluj
Articolul următorInfectiile urinare la copii – Partea I