SCJU Sibiu: Secții medicale reabilitate și gata pentru reluarea activităților medicale

0
238
Foto: CJ Sibiu
Pas cu pas, toate secțiile din Pavilionul Chirurgical al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu(SCJU) au fost modernizate: după reabilitarea secțiilor Urologie, Chirurgie II și Ortopedie, recent, s-au încheiat lucrările și la Secția Clinică Chirurgie 1. Aceasta a fost modernizată cu fonduri europene iar toate saloanele sunt climatizate și au acces direct la grupurile sanitare.
„Toate lucrările de modernizare și eficientizare energetică a Secției „Chirurgie I” din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu (SCJU Sibiu) au fost încheiate, astfel încât un nou spațiu medical va fi, în curând, reintrodus în sistemul județean de sănătate.
Secția „Chirurgie I” dispune de 11 saloane, o sală de tratament și un oficiu, toate trecând prin ample lucrări de modernizare” – anunță Consiliul Județean Sibiu.
În momentul de față, în întreaga secție „Chirurgie I” se fac lucrări de dezinfecție, urmând ca, după reautorizarea sanitară a spațiului, să fie reluată activitatea medicală.

Sistem integrat de supraveghere și semnalizare la incendiu funcțional în întreaga secție

Potrivit autorităților locale, au fost înlocuite rețelele de alimentare cu apă și de canalizare, instalația electrică, iar grupurile sanitare au fost complet reabilitate, fiecare pacient având acces la acestea direct din salon. Separat, aparținătorii pacienților au la dispoziție o toaletă cu acces din holul central.
Pentru confortul pacienților a fost instalat un sistem de climatizare automatizată și unul de tip „nurse call” care permite comunicarea directă bolnav – asistent.
Pereții exteriori ai clădirii au fost termoizolați, iar geamurile și ușile înlocuite. În întreaga secție a fost instalat un sistem integrat de supraveghere și semnalizare la incendiu.
În cadrul lucrărilor de la Secția „Chirurgie I”, au fost modernizate inclusiv cinci cabinete pentru investigații medicale aparținând Compartimentului „Endoscopie”, aflat în imediata apropiere.

Lucrări finanțate din fonduri europene

Toate aceste lucrări au fost cuprinse într-un proiect mai amplu de reabilitare a unor spații aparținând SCJU Sibiu, care a mai inclus alte trei secții: „Chirurgie II”, „Ortopedie” și „Urologie”. În prezent, în subsolul tehnic al clădirii care adăpostește aceste secții, mai au loc unele intervenții la rețeaua de apă și canalizare.
Pentru realizarea întregii investiții la secțiile amintite, Consiliul Județean Sibiu a obținut fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, de aproximativ 20 milioane lei, la care se adaugă o contribuție proprie a instituției în cuantum de 4 milioane lei.
În plus, pentru lucrările de finisaj interior la secțiile „Chirurgie I” și „Ortopedie”, o companie privată a contribuit cu suma de 1,2 milioane lei, alăturându-se astfel eforturilor Consiliului Județean Sibiu de a crește calitatea serviciilor medicale în
județ.

Anterior, SCJU anunța finalizarea lucrărilor și la o altă secție:

Lucrările au fost finalizate iar în spațiile modernizate, care se află la etajul III al corpului „C2” din Blocul Materno -Infantil, va fi relocată cardiologia! Activitatea medicală va începe în cel mai scurt timp posibil, după încheierea etapelor de igienizare și autorizare, urmând să anunțăm public când spațiile vor intra în circuitul medical!

Spațiile recent reabilitate sunt cuprinse în contractul de lucrări „Lot 1 – Maternitatea Nouă”, a cărui valoare este de aproximativ 31 de milioane de lei, majoritatea banilor fiind obținuți de către Consiliul Judetean Sibiu din fondurile Uniunii Europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020” – se preciza în informările celor două instituții.

Articolul precedentUMFST „G.E. Palade”, Târgu Mureș: Personalul din sistemul de sănătate, pregătit în economia sănătății
Articolul următorUMF Timișoara, gazda unui proiect internațional cu un buget de 632.000 euro