SCJU Ilfov: Încep lucrările pentru o nouă sală de operații chirurgicale

0
606
Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov

Au fost demarate lucrările pentru o nouă sală de intervenții chirurgicale, modernă, care să corespundă atât nevoilor pacienților cât și a cadrelor medicale – anunță reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov.
„Concret, va fi dotată cu un sistem nou în România, unul pentru sterilizarea cu lămpi ultraviolete de tip C, cu ozon și fără ozon. Acest sistem va asigura conformitatea aerului din sala de operație la standarde internaționale, crescând astfel, considerabil, siguranța sanitară în timpul intervențiilor” – precizează aceștia.
Avantajele sunt lesne de intuit, timpul de așteptare se va diminua, iar gradul de siguranță va crește; practic, medicii vor efectua în această nouă sală intervenții minim invazive, artroscopice și laparoscopice, cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, într-un timp mult mai scurt, iar pacienții nu vor mai fi nevoiți să aștepte zile în șir până să intre în operație.

În prezent, spitalul are două săli în care se pot efectua intervenții chirurgicale

Potrivit autorităților locale, până la finalul lunii mai, se va finaliza cea de-a treia sală unde medicii vor salva viețile pacienților. Proiectul este finanțat prin intermediul unei sponsorizări private, în valoare de peste patru milioane lei.
„Pe calcule, funcționarea acestei noi săli va diminua timpul de așteptare, în medie, cu trei zile.
Datele Spitalului Județean Ilfov arată că, anul trecut, au fost realizate nu mai puțin de 2.832 de intervenții chirurgicale.
Pe noile estimări, cu cea de-a treia sală de operație, timpii de așteptare s-ar reduce la aproape jumătate față de anul trecut. Timp prețios pentru viața pacientului” – subliniază conducerea SCJU Ilfov.
Articolul precedent(VIDEO) Caz complex de cancer rectal, operat în etape la Secția Chirugie I a SCUB
Articolul următorDr. Florin Roșu: Suntem una dintre puținele țări în care pacienții prezintă infecții multidrog rezistente din cauza abuzului de antibiotice