Șase transferuri, dintre care doua pe timp de noapte, intr-o singura zi, la heliportul Spitalului Universitar

0
2

Șase pacienti au fost transferati, in cursul zilei de luni, cu elicopterele SMURD la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Dintre acesti sase pacienti, doi suferisera infarct miocardic acut si au fost adusi dupa lasarea serii. Cei doi au fost transferati din Craiova, respectiv Tulcea.

„Luni, 30 decembrie, au fost transferati cinci pacienti cu infarct si o pacienta cu pericardita hemoragica. Datorita heliportului, pacientii au ajuns mult mai repede la spital si este foarte important ca timpul de transport a fost scurtat, fiindca noi, personalul medical specializat, putem interveni mai repede pentru salvarea vietii dumnealor. Spre exemplu, in cazul pacientei din Tulcea, transferul cu elicopterul a reprezentat un mare avantaj. Pacienta a ajuns noaptea la noi, adusa cu elicopterul si imediat dupa ce am preluat-o i-am facut coronarografie si angioplastie, iar acum evolutia este favorabila. De altfel toti pacientii adusi ieri cu infarct la spital au beneficiat de coronarografie cu angioplastie”, a declarat dr. Vlad Vintila, medic primar cardiolog. Potrivit unei postari pe pagina de Facebook a spitalului, starea pacientilor transferati cu elicopterul la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti este stabila, iar evolutia este favorabila.

Din data de 3 decembrie, de cand heliportul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti a devenit operational, si pana la 30 decembrie 13 pacienti au fost transferati cu elicopterul.

„Heliportul de la Spitalul Universitar de Urgenta reprezinta un mare avantaj pentru bolnavi, deoarece ambulantele nu mai pierd timp in trafic. Normalitatea este ca elicopterul sa aduca bolnavul direct la unitatea medicala, unde, in cel mai scurt timp cu putinta primeste ajutorul de care are nevoie. Dureaza doar cateva minute de la preluare pacientului de la elicopter pana este adus la camera de garda unde i se fac toate investigatiile necesare, adica un timp scurt, pentru ca salvarea vietii pacientului este prioritara pentru noi”, a afirmat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Lucrarile la heliportul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au inceput in luna aprilie 2019. Este singurul heliport medical in terasa din Bucuresti, autorizat pentru zboruri pe timp de zi si de noapte.

Articolul precedentSubstanta folosita in cazul pacientei de la Floreasca, destinata doar dezinfectarii mainilor
Articolul următorMesajul Cristinei Petrut, vicepresedinte FADR, pentru 2020