Șase state membre, somate de CE să motiveze restricţiile de circulaţie impuse din cauza COVID-19

0
40

Șase state membre, între care Belgia şi Germania, au fost somate, marți, de Comisia Europeană, să motiveze, în zece zile, restricţiile de circulaţie impuse din cauza COVID-19, pe care le consideră exagerate, potrivit AFP.

Executivul european a trimis luni scrisori Germaniei, Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Suediei şi Ungariei, pentru că cele şase au impus restricţii mai dure decât cele recomandate de UE, între care interdicţia de a intra pe teritoriul lor, a explicat purtătorul de cuvânt al Comisiei.

Aceste scrisori, a subliniat el într-o conferinţă de presă, subliniază „un risc de fragmentare, obstacole în calea liberei-circulaţii, de perturbare a lanţurilor de producţie”.

Ad in title

Restricţiile trebuie să fie „nediscriminatorii şi proporţionate”, insistă Comisia, care numeşte guvernele în cauză să „se alinieze” recomandărilor comune aprobate acum patru luni de cei 27.

Liderii UE vor discuta despre coordonarea luptei contra pandemiei în cadrul unui summit special joi şi vineri.

Statele vizate au la dispoziţie zece zile pentru a răspunde Comisiei, care nu exclude să iniţieze sancţiuni împotriva acestora.

Articolul precedentSpitalele din Cehia au ajuns la limita capacităţii, iar numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 continuă să crească
Articolul următorMiercuri începe vaccinarea anti-COVID-19 a cadrelor didactice