Miercuri începe vaccinarea anti-COVID-19 a cadrelor didactice

0
25

Vaccinarea cadrelor didactice începe miercuri în 23 de județe și în București și se va finaliza în data de 10 martie.

Astfel, aproape 60.000 de cadre didactice urmează să primească prima doză a vaccinului împotriva COVID-19. Potrivit col. dr. Valeriu Gheorghiță, profesorii vor fi imunizați cu serurile produse de Pfizer și AstraZeneca.

Reamintim că reprezentanții CNCAV au inițiat o campanie de vaccinare anti-COVID-19 specială pentru cadrele didactice fiind create centre speciale de vaccinare.

Ad in title

Datele celor care au dorit să se vaccineze au fost centralizate de către unităţile de învăţământ. Iar în fiecare judeţ vor fi câte două locaţii de vaccinare. În Bucureşti vor fi 22 de centre de vaccinare, potrivit CNCAV.

De asemenea, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, declara pe 10 februarie 2021, în cadrul unor declarații de presă: ”Am stabilit că încă de la jumătatea acestei luni, personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. Personalul din educație a demonstrat că este prima cea mai numeroasă categorie dintre cele nouă categorii de lucrători esențiali care au disponibilitate de vaccinare, care doresc să fie vaccinați în primul rând pentru a contribui la siguranța sanitară în școli știut fiind faptul că începând cu ziua de luni, 8 februarie, cea mai mare parte a școlilor din România își desfășoară activitățile cu prezență fizică.”

Articolul precedentȘase state membre, somate de CE să motiveze restricţiile de circulaţie impuse din cauza COVID-19
Articolul următorAplicația care ar putea permite oamenilor să călătorească fără a mai intra în carantină