Vaccinurile companiilor Pfizer și Moderna, ambele considerate eficiente într-o proporție de peste 90%, ar putea fi autorizate în luna decembrie. Al doilea vaccin american anti-COVID-19 aflat în fază avansată de testare are eficacitate de aproape 95%, a informat luni producătorul acestuia, firma Moderna. Testarea a fost realizată pe aproximativ 30.000 de persoane. Rezultatele vin la scurtă vreme după cele similare ale companiei Pfizer și sporesc încrederea în faptul că vaccinurile pot ajuta la oprirea pandemiei.

Moderna intenționează să solicite o autorizație de utilizare de urgență de la US Food and Drug Administration (FDA) în săptămânile următoare și, totodată, să solicite autorizația de la agențiile globale de reglementare. Un avantaj principal al vaccinului Moderna este că nu necesită temperaturi extrem de scăzute de depozitare, ci poate fi stocat la temperaturi între 2 şi 8 grade Celsius, timp de 30 de zile. În plus, vaccinul rezistă şase luni la temperaturi de -20 de grade Celsius.

Vaccinurile au fost dezvoltate cu tehnologia ARN mesager

În urmă cu o săptămâna, compania americană Pfizer și partenerul ei german BioNTech au anunțat rezultate preliminare din care rezulta că vaccinul lor este eficace în peste 90% din cazuri.

Vaccinurile, ambele dezvoltate cu noua tehnologie cunoscută sub numele de ARN mesager, reprezintă cel mai puternic instrument de a lupta împotriva unei pandemii care a infectat 54 de milioane de oameni din întreaga lume și a ucis 1,3 milioane, potrivit cercetătorilor.

Cazurile de COVID-19 au crescut alarmant în SUA, peste 11 milioane de americani fiind infectați, potrivit celor mai recente date furnizate de Reuters.