Săptămâna Mondială a Alăptării – marcată de ASSMB și Asociația SAMAS la Maternitatea Giulești prin inaugurarea unei picturi murale

0
254
foto: ASSMB

Săptămâna Mondială a Alăptării (1-7 august) a fost marcată de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB) și Asociatia SAMAS Sanatate pentru Mame si Sugari la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Panait Sîrbu” – Maternitatea Giulești, prin inaugurarea unei picturi murale dedicată promovării hrănirii la sân a copiilor.

Este al doilea an consecutiv, când evenimentul este celebrat prin inaugurarea unei lucrări de artă murală: de această dată, artiștii au realizat pictura de mari dimensiuni pe peretele sălii de așteptare a Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” – Maternitatea Giulești, un loc unde poate fi admirată de personalul medical și viitoarele mame care sosesc aici.

Nașterea și alăptarea pe căi naturale, încurajate de specialiști

Săptămâna Mondială a Alăptării este o inițiativă globală pentru a promova importanța alăptării și pentru a încuraja mamele să își hrănească micuții cu laptele matern; în 2023, tema sub care se desfășoară campania este: „Haideți să facem ca alăptarea și locul de muncă să funcționeze împreună!”.

„Pentru al doilea an consecutiv, ASSMB a acceptat cu bucurie să se implice în proiectul Asociației SAMAS prin care continuăm să promovăm alăptarea la sân și nașterea naturală, două cauze pe care le-am susținut constant de-a lungul anilor.

Pictura murală pe care o inaugurăm astăzi la Spitalul Panait Sîrbu – Maternitatea Giulești, pentru a marca Săptămâna Mondială a Alăptării, vine după lucrarea de artă urbană de mari dimensiuni realizată anul trecut la Spitalul Filantropia, și sperăm să se bucure de un succes la fel de mare. Este o modalitate originală și creativă de a aduce sănătatea mai aproape de oameni prin intermediul artei, iar munca artiștilor implicați merită toată aprecierea noastră” – a menționat Oana Sivache, director general ASSMB.

OMS: Alăptarea, indicat să continue până la vârsta de doi ani şi după

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă alăptarea exclusivă începând din prima oră după naştere şi până la şase luni. Hrana complementară ar trebui să fie introdusă în paralel cu alăptarea, care este indicat să continue până la vârsta de doi ani şi după:

„Noi avem grijă de gravidele noastre din momentul confirmării sarcinii și până în momentul nașterii, și chiar insistăm foarte mult pe ideea consilierii în ceea ce privește alăptarea la sân și asupra tuturor beneficiilor pe care știm că le prezintă, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere psiho-emoțional. Alăptarea trebuie considerată un act de normalitate, iar Maternitatea Giulești se înscrie în rândul spitalelor de profil care încurajează și promovează acest act de normalitate” – transmite, cu acest prilej, as. univ. dr. Călina Maier, purtător de cuvânt al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”.

„Arta urbană” – o metodă de sensibilizare a publicului cu privire la sănătatea mamei și a copilului

Artă urbană este o formă captivantă de expresie culturală și poate avea un impact puternic asupra sensibilizării publicului cu privire la subiecte importante pentru societate, așa cum sunt alăptarea și sănătatea mamei și a copilului.

„Ne bucurăm să putem continua seria de picturi murale dedicate alăptării și în acest an. Încântarea tuturor celor care au văzut prima pictură de mari dimensiuni, realizată anul trecut la Spitalul Filantropia, ne-a încurajat să continuăm și să facem alăptarea cât mai vizibilă, acolo unde contează cel mai mult: pe peretele unde se face accesul în maternitate! Cu cât oamenii vor vedea și auzi mai multe mesaje pro alăptare, cu atât hrănirea la sân a copiilor va redeveni o normă socială” – declară Ana Măiță, purtător de cuvânt al Asociației SAMAS și consilier pentru drepturile mamelor.

Articolul precedentSJU Miercurea-Ciuc: Multiplă prelevare de organe de la un tânăr pentru salvarea unor pacienți
Articolul următorSCJU Bistrița: Noi reguli pentru vizitatorii pacienților internați, de astăzi