Sanitas: Stimulent de risc pentru cei din asistența socială, izolați la locul de muncă, în starea de urgență

0
145

Reprezentanții Federației Sanitas au anunțat că salariații din asistența socială, izolați la locul de muncă, în starea de urgență, primesc un stimulent de risc.

Acordarea stimulentului vine după ce Parlamentul a adoptat Legea de modificare a OUG 43/2020, lege care prevede acordarea unui singur stimulent de risc în valoare de 2.500 de lei brut pentru salariații din Asistența socială care au fost izolați la locul de muncă în perioada stării de urgență, potrivit Sanitas.

Potrivit organizației sindicale, stimulentul va fi impozitat cu 10%, sursa de finanțare fiind fondul de salarii al angajatorului, sumele necesare fiind asigurate de la bugetul de stat , prin bugetul Ministerului Muncii.

Ad in title

„Această reparație vine foarte târziu, în opinia noastră, dar este totuși un câștig pentru colegii noștri care au dus greul acestei pandemii! Legea va fi trimisă spre promulgare Președintelui României și va produce efecte după publicarea în Monitorul Oficial”, a anunțat Sanitas.

Articolul precedentCNCAV: Peste 19.000 de persoane vaccinate cu prima doză, de la ultima raportare
Articolul următorIsrael: Un număr mic de cazuri de inflamaţie cardiacă la persoane tinere vaccinate anti-COVID-19 cu Pfizer