Sanctiuni pentru asistentele care au inversat bebelusii

0
176

Asistentele de la Spitalul de Pediatrie „Sfanta Maria” din Iasi, care au inversat cei doi nou-nascuti, au fost sanctionate de catre conducerea spitalului. Astfel, comisia de disciplina a decis ca cele doua cadre medicale sa fie sanctionate cu 10% din salariu, pe o perioada de trei luni.

Aceeasi sanctiune au primit-o si doua infirmiere implicate in incident. Medicul sef al sectiei si asistenta sefa au fost schimbati din functie, iar ceilalti angajati care au salariu de merit vor fi privati de acest spor pana la sfarsitul anului.

Incidentul s-a produs marti. O femeie din Iasi a nascut o fetita, insa a plecat din maternitate cu un baietel. Cristina Zahariuc a nascut prematur, in urma cu cateva saptamani, o fetita. Fetita a fost nascuta la Spitalul de Obstetrica Ginecologie „Cuza Voda” din Iasi, iar mai apoi, a fost transferata la Sectia de Prematuri a Spitalului „Sfanta Maria”. Proaspata mamica si-a lasat copilul in grija medicilor si s-a intors marti pentru a-l lua acasa.

Abia dupa ce a ajuns acasa, a realizat ca fetita era de fapt un baietel! Femeia sustine ca greseala apartine in totalitate cadrelor medicale, care au inversat nou-nascutii.

Asistenta care a provocat incurcatura si-a recunoscut greseala, spunand ca nou-nascutii au fost inversati din cauza numelor de familie asemanatoare: Zaharia si Zahariuc.

Articolul precedentNou-nascuti inversati la spital
Articolul următorImplantarea auditiva, posibila acum si pentru copiii foarte mici