Sanctiuni la Spitalul Clinic Fundeni!

0
237

Medicul sef din cadrul serviciului de morga al Spitalului Clinic Fundeni a fost sanctionat cu 10% din salariu si i s-a ridicat indemnizatia de conducere pentru o luna, in urma unei anchete demarate de catre ministrul Sanatatii, Ion Bazac. Ancheta a fost initiata dupa ce cateva familii s-au plans ca nu isi pot lua acasa rudele decedate, din cauza vacantei medicilor, prijeluita de perioada sarbatorilor.

„Conform legislatiei in vigoare, medicul sef a fost sanctionat cu 10% din salariul de baza si i s-a ridicat indemnizatia de conducere pentru o luna. Asistentul medical principal a fost sanctionat cu reducerea de 10 % a salariului de baza, pe o perioada de 3 luni. Cei doi angajati ai Institutului Clinic Fundeni au prezentat familiei, printr-o scrisoare, scuze publice” se arata intr-un comunicat dat publicitatii de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Mai multe familii au protestat in fata Spitalului Clinic Fundeni din Capitala dupa ce au fost puse in situatia de a nu-si putea lua acasa rudele decedate pentru a le inmormanta, deoarece medicii anatomopatologi erau in concendiu de Sarbatori.

Directorul medical al spitalului, dr. Cristian Gheorghe, a declarat ca in mod normal nu exista garda la morga, iar cei trei medici anatomopatologi au fost in acea perioada in concediu.

Articolul precedentMedicii pensionari vor putea lucra in spitalele de stat
Articolul următorAntipsihoticele pentru Alzheimer cresc riscul de moarte prematura