Medicii pensionari vor putea lucra in spitalele de stat

0
255

Ministrul Sanatatii, Ionut Bazac, a convenit cu premierul Emil Boc ca medicii pensionari sa poata lucra in continuare in sistemul sanitar public, informeaza reprezentantii Ministerului.

Potrivit acestora, ministrul i-a transmis premierului propunerea ca medicii sa poata profesa si dupa pensie in spitalele si cabinetele de stat. Emil Boc a fost de acord cu gasirea unei solutii in acest sens. Amanuntele privind cadrul legislativ in care se va reglamenta acest lucru vor fi stabilite in cadrul sedintei de guvern de vineri.

„Avand in vedere lipsa acuta de cadre medicale specializate, mai ales in mediul rural, voi propune ca medicii pensionari sa ramana angajati in continuare, cu contracte temporare de munca, pana la ocuparea posturilor prin concurs” a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac, potrivit unui comunicat dat publicitatii.

Potrivit documentului, Ministerul Sanatatii este de acord cu decizia Guvernului de a sustine tinerii, dar este preocupat de situatia speciala cu care se confrunta sistemul medical in prezent.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii precizeaza ca in Sanatate lucreaza aproximativ 600 de medici pensionari, dintre care 500 in mediul rural.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentS-a descoperit gena responsabila pentru metastaza in cancerul de san!
Articolul următorSanctiuni la Spitalul Clinic Fundeni!