Salvați Copiii România: Zeci de profesori instruiți asupra prevenirii consumului de droguri

0
282
Foto: Salvati Copiii Romania
Consumul de droguri în rândul copiilor este subiectul la care aproape toți părinții și profesorii se gândesc cu teamă și îngrijorare, subliniază Salvați Copiii România care continuă seria sesiunilor de formare dedicate educației pentru sănătate cu profesorii înscriși în program în școlile din Rădăuți și localitățile învecinate.
Într-o primă etapă, 44 profesori au avut ocazia de a discuta despre pericolul ascuns în spatele comportamentului de consum, semnele ce pot fi observate cu scopul identificării timpurii a unui astfel de comportament, consecințele negative pe termen mediu și lung ale intoxicațiilor și dependențelor de substanțe interzise asupra dezvoltării și stării de sănătate fizică și psihică, efectele asupra performanțelor școlare, modalități concrete de intervenție dar și despre o serie de activități educaționale tematice ce urmează a fi desfășurate cu elevii pe toată perioada lunii martie.
Prevenirea consumului de droguri este a treia temă pentru care se cadrele didactice sunt instruite în cadrul proiectul „Educație pentru Sănătate”, implementat în zona Rădăuți cu sprijinul EGGER Group.
„Scopul proiectului este acela de a promova comportamentele sănătoase în rândul elevilor și familiilor. Până în prezent elevii din opt școli au participat la sesiuni informative dedicate sănătății emoționale și prevenirii bullying-ului, nutriției și exercițiului fizic și prevenirii consumului de droguri. Pâna la finalul anului școlar, aceștia vor beneficia și de sesiuni dedicate educației pentru mediu și educației sexuale” – transmite organizația.
Articolul precedent(FOTO) Intervenţie de rezecţie punte osoasă cu machetă 3D preoperator
Articolul următorIncendiu la Spitalul Orășenesc Rovinari: Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate