Salarizarea cadrelor medicale – ministrul Sanatatii: Personalul doreste sa nu mai fie inechitati in sistem

0
20

Cresterea salariilor cadrelor medicale nu este principala problema pentru personalul din unitatile sanitare din Romania, ci inechitatea in ceea ce priveste grila de salarizare pe diferite categorii, a declarat ministrul Sanatatii, conf. dr. Patriciu Achimas-Cadariu, in cadrul dezbaterii „Ora ministrului” desfasurate in plenului Senatului.

„Ce reclama profesionistii din sanatate? Evident, salarii mai bune, dar acest lucru nu este de ajuns. Ieri, am avut discutii cu un sindicat care anunta anumite actiuni in perioada imediat urmatoare. Acesti oameni, asistenti, asistente medicale, medici, nu cer de azi pe maine o crestere neaparata de salarizare. Este un lucru foarte important. in primul rand doresc ca inechitatile din sistem sa dispara. Deoarece, prin aplicarea consecutiva, a diverselor modificari la Legea 284 (din 2010, n.r.) au aparut aceste situatii, care in acest moment fac ca diferenta intre diverse categorii de profesionisti din sanatate sa fie foarte mica sau sa nu existe, creand astfel false conflicte.”, a precizat conf. dr. Patriciu Achimas-Cadariu.

in acest sens, ministrul a precizat ca se asteapta proiectul de lege privind salarizarea personalului platit din fonduri publice care ar urma sa rezolve acele inechitati.

Ad in title

„Ce am facut in ianuarie 2016 la sediul Ministerului Muncii – am avut intaniri cu membrii grupului de lucru, constituit in vederea elaborarii proiectului de lege privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Urmare a acestor intalniri au fost solicitate si aduse Ministerului Muncii, cat si celui al Finantelor Publice. Situatia completata individual de functii (…) a urmatoarelor drepturi: a salariului de baza, a scorurilor si a altor elemente. Toate aceste lucruri au fost centralizate si exista un grafic al acestei legi, pe care o asteptam cu interes si speram ca va rezolva in prima instanta macar aceste inadvertente.”, a indicat ministrul Sanatatii.

Articolul precedentConferinta „Dialoguri pentru viata: Sanatatea feminina si Oncologia”, Timisoara
Articolul următorTratamentul minim invaziv in arteriopatia diabetica: o solutie eficienta in vederea reducerii amputatiilor cauzate de diabet