(P) Workshop & Hands-On in tratamentul minim invaziv in boala periferica la piciorul persoanei cu diabet, la Suceava

0
267

Specialisti din patru centre din tara s-au reunit timp de doua zile, pe 10 si 11 martie 2016, la Suceava, in cadrul unui workshop ce a avut ca tema tratamentul minim invaziv in boala periferica la piciorul persoanei cu diabet zaharat. Evenimentul, primul de acest gen in tara noastra, a fost organizat de Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab si Asociatia de Podiatrie in parteneriat cu Centrul Antidiabetic din cadrul Spitalului de Urgenta Sf. Ioan cel Nou Suceava, si face parte dintr-un proiect-pilot.

Potrivit specialistilor, arteriopatia diabetica sau boala arteriala periferica la diabetic apare in intervalul de varsta 30-59 de ani intr-un procent de 4,3% la diabetici. Mai mult, persoanele cu arteriopatie diabetica au un risc de 10-15 ori mai mare de a dezvolta in 10 ani o boala coronariana severa fata de cele care nu prezinta aceasta complicatie. in acest context, existenta unei echipe multidisciplinare, din care sa faca parte si radiologul interventionist, este mai mult decat necesara.

in cadrul evenimentului, participantii au putut asista si la prezentari de cazuri live. Astfel s-a accentuat inca o data necesitatea dezvoltarii tehnicilor de tratament minim invazive si de radiologie interventionala in tara noastra.

Workshop-uri similare vor mai avea loc pe parcursul anului 2016.

Articolul precedentConferinta „Dialoguri pentru viata: Sanatatea feminina si Oncologia”, Timisoara
Articolul următorTratamentul minim invaziv in arteriopatia diabetica: o solutie eficienta in vederea reducerii amputatiilor cauzate de diabet