S-a intensificat activitatea medicală pentru COVID-19 în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

0
43

Aglomerație la Compartimentul de Primiri Urgențe. Sute de testări pentru COVID-19 realizate. Zeci de persoane internate. Acesta esta tabloul general din ultimele două zile de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Mai exact, în ultimele două zile la Compartimentul de Primiri Urgențe al Institutului s-au prezentat zeci de persoane, unele dintre acestea cu simptomatologie de infectare cu virusul SARS-CoV-2, altele confirmate deja dar care au venit pentru a fi luate în evidență, așa cum prevăd reglementările în vigoare. Aceste persoane au beneficiat de examen de consult pneumologic, examen radiologic și analize de sânge, iar pentru cele la care nu s-a constatat existența leziunilor pulmonare recomandându-se autoizolarea la domiciliu.

Potrivit reprezentanților Institutului Marius Nasta, luni au fost făcute 31 internări de zi pentru pacienți suspecți, 4 internări de zi pentru pacienți confirmați asimptomatici și 6 internări continue pentru pacienți simptomatici, iar marți 32 de internări de zi pentru pacienți suspecți, 7 internări de zi pentru pacienți confirmați asimptomatici și 6 internări continue pentru pacienți confirmați simptomatici.

Ad in title

De asemenea, de la începutul acestei săptămâni, în numai două zile, luni și marți, în cadrul Laboratorului de Diagnostic Molecular al infecției cu SARS-CoV-2 au fost efectuate peste 330 de testări. Mai exact, luni au fost realizate 180 de testări, iar marți 156. Din totalul testărilor făcute, 60 au fost pozitive.

Reprezentanții Institutului Marius Nasta au declarat că în laborator se execută zilnic controlul intern al probelor COVID, calibrarea echipamentelor și, periodic, controlul extern pentru laboratorul din Germania acreditat de Organizația Mondială a Sănătății pentru diagnosticul SARS-CoV-2.

Articolul precedentEXCLUSIV Aproximativ 3.500 de recoltări pentru studiul de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2
Articolul următorRăspuns imunitar „robust” la testele pe maimuțe, al unui vaccin anticoronavirus