S-a încheiat SRDNBM 2023: Premiile pentru sesiunile de prezentări orale și poster

0
90
foto: Adrian CONSTANTINESCU (Sănătatea TV)

Congresul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice(SRDNBM) a punctat în această săptămână cea de-a 49-a ediție; desfășurat în perioada 21-24 mai, la Poiana Brașov, sub conceptul „Medicina metabolică și nutrițională – tradiție și inovație” evenimentul s-a bucurat de un interes major din partea medicilor primari, specialiști și rezidenți din diabet și alte specialități medicale.

Președintele SRDNBM: „Promovarea tinerilor specialiști reprezintă o prioritate pentru noi, pentru că ei vor duce mai departe școala românească de diabetologie”

foto: Adrian CONSTANTINESCU (Sănătatea TV)

„Cum am spus de fiecare dată, promovarea tinerilor specialiști în diabet, nutriție și boli metabolice reprezintă o prioritate pentru noi, pentru că ei vor duce mai departe școala românească de diabetologie.(…) Totodată, trebuie să subliniez că în cadrul acestui congres avem specialiști de renume, atât la nivel național, cât și la nivel internațional” – a subliniat, în cuvântul de deschidere a ceremoniei, prof. univ. dr. Gabriela Radulian – președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Miercuri: Câștigătorii premiilor pentru prezentare orală și poster

Atât pe parcursul agendei cât și la finele acesteia, organizatorii au acordat numeroase distincții participanților; astfel, miercuri, conducerea SRDNBM a acordat șase premii tinerilor medici pentru prezentările orale și sesiunile de postere prezentate în cadrul congresului, după cum urmează:

Categoria prezentare orală:

  • Dr.-ului Polina Adriana Pascu, pentru lucrarea „Hipertrigliceridemia asociată sarcinii – de la fiziopatologie la practica clinică” 
  • Dr.-ului Alexandra-Mihaela Vișinescu  pentru lucrarea „Relația dintre obezitate și diabetul zaharat”
  • Dr. -ului Denisa Pescari pentru lucrarea „Relația dintre obiceiurile alimentare și riscul cardiometabolic la pacienții supraponderali și obezi din zona Banatului în perioada 2008-2018”

Categoria poster:

  • Dr.-ului Adrian Sturza pentru lucrarea „Vascular Monoamine Oxidases – A Translational Perspective in Cardiometabolic Diseases”
  • Dr.-ului Carina Dumitrescu pentru lucrarea „Prezentare de caz – diabet zaharat tip 1 și obezitate în populația pediatrică”
  • Dr.-ului Theodora Claudia Gheonea pentru lucrarea „Evaluarea prevalenței obezității și supraponderii la pacienții cu diabet zaharat tip 1”
Articolul precedentProteste în Sănătate: „Solidaritatea Sanitară” a sesizat Ministerul Muncii pentru concilierea conflictului colectiv de muncă din sănătate
Articolul următorCambridge Medical Technology (22-23 mai): Studiu clinic dermatologic în cadrul CCAMF-UMFST