Cambridge Medical Technology (22-23 mai): Studiu clinic dermatologic în cadrul CCAMF-UMFST

0
332
facebook/ Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie

La începutul acestei săptămâni, Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice(CCAMF) din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a găzduit un studiu clinic coordonat de Disciplina de Tehnologie Farmaceutică și Cosmetologie a Facultății de Farmacie, cu implicarea personală a CCAMF și Cambridge Medical Technologies (CMT).

Conf. univ. dr. Nicoleta Todoran (UMFST GE Palade Târgu Mureș) și șef lucrări dr. Magdalena Birsan (UMF „Grigore T. Popa”, Iași, doctorand la UMFST), au lucrat alături de Jack Jachmann – CEO al CMT Rockville, Maryland, SUA – pentru a testa un nou dispozitiv nanotehnologic pentru inducerea nedureroasă și neinvazivă a permeabilizării pielii – relatează Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Ce au cuprins testele

Pe durata studiului realizat în zilele de luni și marți, studenții de la UMFST și alți voluntari s-au supus unui tratament care implică activare transepitelială mediată de impulsuri electrice modulate, pentru a evalua capacitatea de a avea a absorbției acidului hialuronic prin straturile epidermice ale pielii.

Absorția eficientă a medicamentelor și a produselor cosmetice este îngreunată de funcția de barieră naturală a epidermei pielii, fapt ce limitează livrarea intra-dermică atunci când aceasta este opțiunea terapeutică.

Printre alte măsurători, au fost examinate funcția de barieră și de reținere a fluidului trans-epidermic, pigmentarea și toleranța locală.

Scopul studiului

Jack Jachmann – care a apărut în revista Forbes din 2020 –  a asistat studii clinice de succes la celebrul Joselyn Center (lider mondial pentru tratarea diabetului) unde, pentru prima dată, modificările în timp real ale concentrărilor de glucoză au fost monitorizate cu acuratete coordonează o plastură. invaziv nano-electronic.

 „ Dacă studiul identifică un mecanism nou prin care se penetrează activele medicamentelor biologice poate fi crescută în mod semnificativ, această deschidere a posibilității introducerii unor tratamente mai eficiente pentru patologii ale pielii, inclusiv răni diabetice și ulcere, pe lângă sprijinirea strategiilor anti-îmbătrânire a pielii în industria cosmetică și estetică ” – a declarat prof. Mark Slevin, specialist în patologie celulară la Manchester Metropolitan University și director științific al CCAMF,coleg al lui Jack Jachmann, conform sursei amintite.

Articolul precedentS-a încheiat SRDNBM 2023: Premiile pentru sesiunile de prezentări orale și poster
Articolul următorSolidaritatea Sanitară amenință guvernul cu acțiune cu consecințe mult mai grave decât greva. Programul protestelor