S-a deschis primul cabinet stomatologic pentru bolnavii HIV/SIDA

0
304

Primul cabinet stomatologic din tara pentru persoanele infectate cu virusul HIV/SIDA a fost deschis la Petrosani, in cadrul unui proiect initiat de Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Hunedoara si spitalul municipal de urgenta din localitate.

„Din cele 248 de persoane diagnosticate HIV/SIDA in judetul Hunedoara, 203 locuiesc in zona Vaii Jiului. Cabinetul stomatologic este o necesitate pentru acesti oameni deoarece, in anii trecuti, au existat unele retineri in ceea ce priveste tratarea acestora de afectiunile stomatologice”, a declarat directorul executiv al ASP Hunedoara, dr. Dan Magheru.

Cabinetul a fost amenajat la Centrul de consiliere HIV/SIDA din Petrosani printr-o finantare primita de la Ministerul Sanatatii, iar o parte din instrumentarul necesar a fost procurat din donatii ale unor oameni de afaceri din Valea Jiului.

Pacientii cu probleme stomatologice se vor putea adresa cabinetului de doua sau trei ori pe saptamana, de consultatii putand sa beneficieze insa si alte persoane din Valea Jiului.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentUn nou medicament pentru impotenta
Articolul următorStrangere de fonduri, pentru renovarea spitalului „Marie Curie”