Cinci elevi au fost intoxicati cu antigel dupa ce au baut apa de la robinetul scolii

0
181

Cinci elevi de la o scoala din comuna argeseana Barla s-au intoxicat cu antigel dupa ce au baut apa de la robinetul scolii. Imediat dupa consumul de apa de la reteaua potabila a scolii, copiii au manifestat dureri abdominale si au fost transportati la spital. Cei cinci elevi se afla acum la Spitalul de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, iar starea lor a fost stabilizata.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Grigore Alexandrescu, Violeta Nitescu, a informat intr-un comunicat de presa ca pacientii, cu varste intre 7-9 ani, au prezentat intoxicatie acuta accidentala cu antigel. in toate cazurile, medicii au decis instituirea tratamentului antidotic. in momentul actual, starea copiilor este stabila, insa acestia vor ramane sub supraveghere medicala in urmatoarele trei zile, intrucat in astfel de cazuri exista riscul aparitiei blocajului renal.

Incidentul s-a desfasurat la scoala cu clasele I-VIII din satul Mandra, comuna argeseana Barla si a fost determinat de neglijenta muncitorilor. Antigelul a ajuns pe conducta de apa accidental, dupa ce substanta a fost introdusa in instalatia de incalzire a scolii, conform declaratiilor primarului comunei Barla, Ion Neacsu. Muncitorii nu au observat ca supapa care trebuia sa izoleze circuitul de incalzire de tevile de apa nu fusese montata si prin urmare, antigelul s-a scurs si pe conducta care ducea la robinet.

Articolul precedentUn nou medicament pentru impotenta
Articolul următorStrangere de fonduri, pentru renovarea spitalului „Marie Curie”