Rusia, acorduri pentru producerea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V cu societăţi din mai multe ţări europene

0
42

Fondul suveran rus (RDIF) a anunţat, luni, că s-a ajuns la acorduri pentru producerea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V „cu societăţi din Italia, Spania, Franţa şi Germania”, în aşteptarea omologării acestuia în Uniunea Europeană, transmite AFP.

„În momentul de faţă au loc alte negocieri pentru creşterea producţiei în UE. Acest lucru va permite să se înceapă aprovizionarea pieţei unice europene cu Sputnik V imediat după autorizarea sa de către Agenţia europeană a medicamentelor (EMA)”, a menţionat, într-un comunicat, directorul RDIF, Kirill Dmitriev.

Responsabilul RDIF, societatea care a finanţat dezvoltarea vaccinului rus, nu a indicat numele grupurilor europene cu care s-a ajuns la acorduri.

Ad in title

La 9 martie a fost anunţat un prim acord de producere a vaccinului în Lombardia, Italia, cu compania farmaceutică italo-elveţiană Adienne.

Sputnik V încă nu a fost autorizat în UE, dar EMA a anunţat la 4 martie că a început să-l examineze, iar ulterior autorităţile ruse s-au declarat pregătite să furnizeze doze pentru 50 de milioane de europeni, începând din iunie.

Dmitriev a adăugat luni că Rusia este gata să „lanseze aprovizionarea ţărilor din UE care vor autoriza Sputnik V în mod independent” de EMA, cum a făcut Ungaria.

Articolul precedentTratament intervențional utilizat în premieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca
Articolul următorBaciu: Doze de vaccin AstraZeneca puse deoparte, măsură de maximă precauţie