Rusia a depășit pragul de 50.000 de persoane contaminate cu noul coronavirus  

0
49

Numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a depăşit în Rusia pragul de 50.000, ajungând marţi la 52.700, o creştere cu peste 1.800% comparativ cu 1 aprilie, potrivit statisticilor oficiale zilnice, informează dpa, potrivit Agerpres.

Mai mult de 450 de oameni au murit în Rusia în urma complicaţiilor legate de COVID-19, cu circa 10% dintre decese înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat serviciul federal de monitorizare.

„Vârful pandemiei este încă înainte”, a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit agenţiei de presă TASS.

Ad in title

Oficiali ruşi au estimat că numărul de cazuri din ţară ar putea atinge stadiul de platou luna viitoare, în condiţiile în care majoritatea regiunilor au impus măsuri de carantină.

Astfel de măsuri, prin care rezidenţilor li se recomandă să iasă din casă doar dacă este absolut necesar, este de aşteptat să fie extinse până cel puţin la sfârşitul lunii viitoare, a informat agenţia de ştiri rusă RBC.

Măsurile de carantină, alături de declinul economic global, au avut un efect major asupra economiei Rusiei.

Cu Vladimir Putin şi alţi membri ai conducerii ruse lucrând la distanţă, gestionarea situaţiei este „incontestabil dificilă”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov. „Vieţile oamenilor au prioritate absolută asupra dificultăţilor economice”, a spus Peskov, citat marţi de mass-media de stat.

Mai mult de jumătate dintre cazurile de contaminare din Rusia au fost înregistrate în cel mai mare oraş, capitala Moscova, cu 29.000 de cazuri, iar autorităţile moscovite se grăbesc să ofere mai multe spaţii de internare pentru afluxul de pacienţi.

Un nou spaţiu pentru 800 de pacienţi a fost construit într-o lună şi a fost inaugurat vineri, potrivit unui comunicat emis de biroul de presă al primăriei. Toate paturile din acest nou spaţiu, parte a spitalului Demihov, sunt echipate cu aparate de oxigen pentru pacienţii cu boala respiratorie COVID-19.

Alte numeroase facilităţi medicale din capitala rusă au fost transformate în spaţii pentru internarea de bolnavi cu COVID-19, iar principalul spital Demihov a anunţat într-un comunicat că, dat fiind că se concentrează pe cazurile de pacienţi contaminaţi cu noul tip de coronavirus, îşi limitează capacităţile doar la cazurile de urgenţă determinate de alte cauze.

Articolul precedentCE a lansat o platformă privind COVID-19 ce permite colectarea și schimbul datelor de cercetare
Articolul următorUMF „Victor Babeș” Timișoara pregătește soluții digitale pentru susținerea licenței și doctoratului