Romanii, sfatuiti sa-si faca vaccinul antigripal

0
180

Virusul gripal a facut deja ravagii in randul oamenilor: in ultima perioada au fost inregistrate nenumarate cazuri de pneumonie, iar sapte persoane au decedat in urma infectiilor respiratorii.

Directorul Institutului de Boli Infectioase „Matei Balsa€œ , Adrian Streinu Cercel, recomanda tuturor romanilor sa isi faca vaccinul antigripal.

in Judetul Prahova au fost inregistrate patru decese provocate de pneumonie iar cele mai multe imbolnaviri au fost raportate in judetul Iasi. Astfel, directorul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals” sfatuieste oamenii sa discute cu medicul de familie in cazul prezentei simptomelor de raceala sau gripa. Potrivit acestuia, nu este recomandata administrarea de antibiotice deoarece acestea dezvolta rezistenta la virus si strica mantaua de bacterii saprofice care apara organismul uman.

Specialistul recomanda vaccinarea antigripala nu doar persoanelor considerate vulnerabile(cum sunt varstnicii sau copiii) ci intregii populatii a tarii.

De altfel, si subsecretarul de stat pentru medicina de urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, Raed Arafat, a evidentiat importanta vaccinarii si a emis propunerea ca firmele sa recurga la vaccinarea angajatilor, tocmai pentru a reduce numarul de zile de concediu medical.

Şeful Institutului Matei Bals a precizat ca este timp pentru vaccinare, deoarece virusul gripal este asteptat sa intre in Romania la jumatatea lunii decembrie, iar organismul celor care se vaccineaza are timp sa dezvolte anticorpii necesari pentru a lupta cu virusurile gripale.

Articolul precedent„Sistemul de sanatate romanesc nu e performant”
Articolul următorAngajatii serviciului de ambulanta ameninta cu greva