Un nou medicament pentru tratarea hipertensiunii arteriale va fi lansat in Romania, dupa ce doua companii farmaceutice, una din Japonia si cealalta din India, au descoperit un nou produs eficient in combaterea hipertensiunii arteriale. Practic, este vorba despre un medicament, a carui compozitie este formata din doua substante antihipertensive cu doza fixa . Acest medicament va fi administrat in premiera pe piata farmaceutica romaneasca si va fi disponibil in trei concentratii.

Medicamentul este indicat pentru tratamentul pacientilor hipertensivi, care nu sunt suficient controlati prin intermediul monoterapiei. Combinatia unica a medicamentului determina scaderea semnificativa a tensiunii arteriale in conditii de siguranta, prin actiunile complementare ale celor doua substante active. Formula de tratament combinat propusa de noul medicament este bine tolerata si este asociata cu incidenta scazuta a reactiilor adverse.

Hipertensiunea arteriala este o problema de sanatate publica in Romania si reprezinta principala cauza de mortalitate cardiovasculara. Din nefericire, 40% din populatia adulta din Romania sufera de hipertensiune arteriala. Rata de incidenta crescuta a acestei afectiuni este de doua ori mai mare fata de celelalte tari din Europa. La nivel mondial se estimeaza ca exista peste 1 miliard de persoane hipertensive si ca numarul lor va creste cu 50% in urmatorii 15 ani.