România, sub cod de vijelie

0
246
Foto: DSU
În contextul avertizării cod portocaliu și galben de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susținute ale vântului, în intervalul zilei de marți, între orele 08.00 – 13.00, s-au înregistrat efecte în 17 localități din 13 județe ( AB, BH, BT, BZ, CJ, DB, GR, HD, IF, MS, PH, SV și VL ) și municipiul București, unde echipele operative au intervenit/se intervine pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, patru stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate trei case, o anexă și 16 autoturisme – se menționează într-un comunicat al Departamentului pentru Situații de Urgență.
Totodată, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500 în localitatea Moara Nouă din județul Prahova din cauza copacilor căzuți pe linia de contact.
Din cauza vântului puternic au fost suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră și trecerile cu ferry-boat-urile din Zimnicea/TR și Turnu Măgurele/TR către Bulgaria.
În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în șapte localități din județul Harghita, însumând un număr de aproximativ 1.531 consumatori finali nealimentați. La acest moment se intervine pentru remedierea defecțiunilor.
Cele mai multe situații de urgență generate de intensificările susținute ale vântului au avut loc în municipiul București unde 31 copaci s-au prăbușit, mai multe elemente de construcție au fost dislocate de la 6 blocuri de locuințe, un panou publicitar a fost distrus, fiind avariate 12 autoturisme. Urmaree a situațiilor generate, nu au fost înregistrate victime, precizează pompierii militari.
Articolul precedentVor elimina guvernanții contribuţia de 10% din concediile medicale pentru bolnavii cronici, oncologici şi tinerele mame?
Articolul următorAlertă în SUA: Al doilea caz de gripă aviară detectat la om. Ar fi consumat lapte de la vaci infectate