România și Spania vor colabora în domeniul asistenței medicale primare și prevenirea și controlul bolilor

0
98

sursa foto: Ministerul Sănătății

Miniștrii Sănătății din România și Spania au semnat, miercuri, un Memorandum ce prevede cooperarea în domeniul asistenței medicale primare, sănătății mintale, dar și în cel al prevenirii și controlului bolilor transmisibile și netransmisibile.

„Alexandru Rafila, ministrul Sănătății din România și Carolina Darias San Sebastian, ministrul Sănătății din Spania au semnat astăzi, 23 noiembrie 2022, Memorandumul de înțelegere între ministerele sănătății din România și Spania în cadrul ședinței comune a Guvernelor României și Regatului Spaniei desfășurată în Castellon de la Plana”, informează un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, documentul are ca scop dezvoltarea și intensificarea colaborării în domeniul sănătății dintre cele două state.

„Memorandumul de înțelegere între ministerele sănătății din România și Spania prevede schimbul de informații și de bune practici în domeniul sănătății, precum și a modului de administrare al sistemului sanitar. Cele două state vor coopera în mod concret in domeniul asistenței medicale primare, sănătății mintale, dar și în cel al prevenirii și controlului bolilor transmisibile și netransmisibile”, arată sursa citată.

Articolul precedentUn raport al Avocatului Poporului semnalează termenele lungi de așteptare pentru analizele medicale gratuite
Articolul următorSpitalul Judeţean Vâlcea: Microscop robotizat de ultimă generaţie, în premieră în România