Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că numărul de paturi de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19 a ajuns la 1.050 cu cele ce vor putea fi utilizate, în câteva zile, la noul spital modular din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov.

Și asta în timp ce, potrivit ministrului, în prezent, 429 de pacienţi cu COVID -19 sunt internați la terapie intensivă.

Conform lui Tătaru, spitalul modular de la Braşov poate să funcţioneze de la 1 septembrie.

„Cred că de la 1 septembrie ar putea să funcţioneze, dar ţine foarte mult şi de necesitatea acestor paturi. Acestea vor intra în funcţiune după capacitatea solicitată. Avem diferite localităţi unde unităţile sanitare nu pot face faţă solicitărilor pentru cazuri de ATI şi atunci redirijăm aceste cazuri. În prezent, avem peste 1.050 de locuri în ATI, cu acestea 28 de la Braşov (din spitalul modular – n.r.). Locurile din spitalele modulare sunt pregătite ca un debuşeu – ca cele de la Spitalul Elias din Bucureşti -, să preia cazurile de ATI care vor depăşi, într-un anumit context epidemiologic, numărul de paturi disponibile în spitale”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, modularul din curtea SCJU Braşov are în total 28 de paturi, 14 pentru ATI, 14 pentru terapie intermediară, adică acele cazuri care nu necesită ventilaţie invazivă.