Rezidențiat 2022: Peste 10.300 de candidați vor concura pentru cele 5.866 locuri și posturi disponibile

0
160

Peste 10.300 de candidaţi s-au înscris la examenul național de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie din acest an, care va avea loc duminică, în şase centre universitare medicale. Ministerul Sănătății (MS) a anunțat, vineri, că au fost scoase la concurs 5.866 de locuri și posturi din cadrul unităților sanitare aflate în subordinea MS și a autorităților publice locale.

”Anul acesta s-au înscris la concurs 10.330 de candidați. Aceștia vor concura pentru un număr de 5.866 locuri și posturi din cadrul unităților sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară și 511 locuri și posturi pentru domeniul farmacie”, potrivit Ministerului Sănătății.

Concursul se va desfășura în șase centre universitare medicale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, cu o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

”Echipa Ministerului Sănătății ia toate măsurile pentru a evita apariția de disfuncționalități în procesul de organizare, pentru ca toți candidații să beneficieze de aceleași condiții optime de desfășurare a concursului. Toate informațiile de interes public se regăsesc pe site-ul rezidențiat.ms.ro”, mai arată sursa citată.

Articolul precedentSchimb de experiență la nivel internațional pe specialitatea ORL, timp de două zile, la București, în cadrul ENT Masterclass World Congress
Articolul următorRezidențiat 2022: Peste 3.600 de candidați au susținut examenul în centrul universitar București, la UMF „Carol Davila”