Rezidenţiat 2020: Ministerul Sănătăţii va suplimenta numărul de locuri pentru cei admişi la concurs

0
34

Preşedintele comisiei centrale de rezidenţiat, secretarul de stat Horaţiu Moldovan, a declarat că Ministerul Sănătăţii va suplimenta numărul de locuri astfel încât toţi candidaţii declaraţi admişi la concursul de intrare în rezidenţiat de anul acesta să-şi găsească un loc şi să se poată forma într-o specialitate.

„În acest an există un număr mare de candidaţi la nivel naţional – 11.949 de candidaţi, dintre care la medicină 6.396, la farmacie 2.544, la medicină dentară 3.003. Există, de asemenea, mai multe posturi şi locuri pe care aceştia pot să fie plasaţi în urma acestui concurs: aproximativ 4.500 la la medicină, 1.219 la medicină dentară şi 1.214 la farmacie. Vor promova acest concurs de rezidenţiat toţi cei care vor depăşi 60% din punctajul maxim şi Ministerul Sănătăţii va suplimenta numărul de locuri, astfel încât toţi candidaţii declaraţi admişi să-şi găsească un loc de rezidenţiat, să se poată forma într-o specialitate. Am avut în vedere şi specialităţile deficitare de este nevoie în mod special în această etapă şi aici mă refer la medicina de familie, boli infecţioase, epidemiologie, medicină de laborator, radiologie. Pe lângă acestea, nu au fost neglijate disciplinele importante: chirurgie generală, medicină internă şi subspecialităţile lor”, a afirmat Horaţiu Moldovan.

Anul acesta, la nivel național, examenul de rezidențiat organizat de Ministerul Sănătății, desfășurat în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, a adunat un număr record de candidați, de 11.949 absolvenți ai Universităților de Medicină și Farmacie.

Ad in title

Ei concurează pentru ocuparea celor 6.513 locuri și 443 de posturi scoase la concurs.

Pentru examenul de admitere în rezidențiat, organizat de către Ministerul Sănătăţii prin Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București , în Complexul Expozițional ROMEXPO din Capitală , s-au înscris 4.372 de absolvenți ai facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie, cu 1.113 candidați mai mulți, comparativ cu numărul celor care au susținut acest examen în sesiunea din 2019.

Astfel, în centrul universitar București, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” au susținut concursul de intrare în rezidențiat cei mai mulți candidați, peste 36% din totalul candidaților înscriși la nivelul întregii țări (2.328 pentru domeniul medicină, 1.141 pentru domeniul medicină dentară și 903 pentru domeniul farmacie). La nivel național, pentru ocuparea celor 4.080 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicină s-au înscris 6.396 de candidați, pentru cele 1.219 locuri alocate domeniului medicină dentară, 3.009 candidați, în timp ce pentru cele 1.214 locuri din domeniul farmacie s-au înscris 2.544 de concurenți.

 

Articolul precedentGCS: Alte 7.096 de cazuri zilnice de persoane infectate cu noul coronavirus
Articolul următorProf.dr. Cătălina Poiană, despre organizarea examenului de intrare în rezidenţiat în Bucureşti