Reprezentantii Spitalului Floreasca au confirmat ca a fost revocat contractul de management al prof. dr. Mircea Beuran; protest al cadrelor medicale

0
37

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, dr. Bogdan Oprita, a confirmat ca a fost revocat contractul de management al Sectiei de Chirurgie III Clinica. in privinta protestului cadrelor medicale de la spital, dr. Oprita a subliniat ca ”orice manifestatie de protest trebuie sa respecte prevederile legale”.

Dr. Oprita, a explicat motivele revocarii contractului de management al Sectiei de Chirurgie III Clinica in cazul prof. dr. Mircea Beuran.

”Pentru neindeplinirea a 10 dintre cele 33 de obligatii care revin acestui contract, printre care, cele mai importante sunt in supraveghea actul de ingrijire a pacientului, de a propune proceduri medicale pentru tratarea pacientului, de a propune revizii la acestea, de a stabili indicatia operatorie. Bineinteles ca este dreptul oricarei persoane care se considera nedreptatita de a contesta aceasta decizie pe cale administrativa”, a spus el.

Ad in title

Dr. Oprita a precizat ca aceasta decizie a fost luata ca urmare a anchetei interne demarate dupa ce o pacienta a suferit arsuri pe masa de operatie.

in ceea ce priveste protestul de la la Spitalul Floreasca, pentru care au semnat mai mulţi medici, asistenţi medicali şi infirmiere, dr. Oprita a declarat: ”Fara indoiala ca persoanele care au semnat au dreptul sa protesteze si nimeni nu le ingradeste dreptul de a protesta. Nu cunosc faptul ca au spus ca vor inceta lucrul. Atragem, insa, atentia ca orice manifestatie de protest trebuie sa respecte prevederile legale si litera legii. Cred ca, inainte de a protesta, colegii nostri trebuie sa ia act de rezultatele acestei anchete interne si de modul in care s-au petrecut faptele ca atare”.

 

Protest al cadrelor medicale de la Spitalul Floreasca

 

Medici, asistente medicale si infirmiere de la Spitalul Floreasca au anuntat ca intrerup activitatea, urmand sa asigure asistenţa doar pentru urgenţele „majore”.

„Comunitatea medicala din Spitalul Clinic de Urgenţa Floreasca doreşte sa işi exprime ingrijorarea faţa de felul in care este tratat un incident medical regretabil şi de lipsa respectului şi deontologiei a tuturor celor implicaţi. Este ingrijorator cum este prejudiciata imaginea unor medici de prestigiu şi a unuia dintre cele mai renumite spitale din Romania. Este regretabil ca, inainte de finalizarea oricarei anchete, sa fie demis din funcţie prof. dr. Mircea Beuran”, afirma semnatarii comunicatului.
Ei solicita Ministerului Sanataţii sa ancheteze „mai ales” situaţia care a permis sa se ajunga la cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie.
„Solicitam Ministerului Sanataţii sa ancheteze incidentul, dar mai ales situaţia care a permis ca acest incident sa se intample. Dorim sa semnalam ca situaţia spitalului este extrem de grava şi ca aceasta situaţie se poate repeta in fiecare zi oricarui medic care işi desfaşoara activitatea in spital. in aceste condiţii, medicii au decis intreruperea activitaţii atat in interesul nostru, cat şi al pacienţilor pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenţa medicala numai pentru urgenţele majore conform legislaţiei in vigoare”, se arata in comunicat.

Articolul precedentCe este bronsitasi cum se diagnosticheaza aceasta afectiune?
Articolul următorExerciţiile fizice menţin creierul sanatos – studiu