Cazul pacientei arse: Suspendarea acreditarii inseamna o crestere a sigurantei pacientului, spune presedintele ANMCS

0
136

 

”Suspendarea acreditarii nu inseamna neacreditare, nu afecteaza contractul cu CNAS si nu inseamna un risc crescut pentru pacient, ci, dimpotriva, inseamna o crestere a sigurantei pacientului, pentru ca in aceasta perioada spitalul va lucra in colaborare cu ANMCS, care va supraveghea respectarea bunelor practici in asistenta medicala in general si a procedurilor de electrochirurgie in special”. Este mesajul transmis de presedintele Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS), dr. Vasile Cepoi, dupa ce institutia pe care o conduce a suspendat acreditarea Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti.

”Am avut o intalnire cu management Spitalului de Urgenta Bucuresti care a venit si a prezentat planul de remediere a neconformitatilor pe care le-au constatat si care au dus la aparitia acestui eveniment (…). Vreau sa va spun ca planul de revizuire a procedurilor si protocoalelor privind activitatea in blocul operator ne-a fost prezentat. Termenul de implementare este de 13 ianuarie. Noi vom lasa sa functioneze pe noile reguli spitalul timp de o luna de zile, dupa care vom face un audit clinic pentru a vedea care sunt rezultatele implementarii noilor proceduri si protocoale”, a afirmat dr. Vasile Cepoi intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca reprezentantii ANMCS vor avea, pe 15 ianuarie, o intalnire cu consiliul medical din Spitalul Floreasca pentru a discuta detalii privind modul inc are ei vor raporta respectarea bunelor practici in blocul operator si in electrochirurgie in mod special.

”Atunci cand spitalul nu respecta regulile de monitorizare, Autoritatea suspenda acreditarea.

Suspendarea acreditarii nu este o sanctiune pentru spital, ci este o perioada in care activitatea din spital este supervizata de Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate pentru a vedea in ce masura se iau masuri pentru prevenirea unor efecte adverse asociate asistentei medicale”, a subliniat presedintele ANMCS.

Articolul precedentCe este bronsitasi cum se diagnosticheaza aceasta afectiune?
Articolul următorExerciţiile fizice menţin creierul sanatos – studiu