Reprezentantii diabeticilor, avertisment legat de posibila disparitie a 71 de medicamente

0
46

Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania (FADR) se declara ingrijorata de situatia din sistemul sanitar, despre care spune ca „este total in detrimentul pacientilor cu boli cronice din Romania, printre care si cei cu diabet”, iar presedintele FADR Maria Angela Mesaros avertizeaza ca problemele „pun in pericol milioane de persoane”.

„Din pacate, in acest moment ne aflam in fata unui risc iminent de disparitie a 71 de medicamente din farmacii, multe dintre ele neavand alternative terapeutice. Aceasta actiune pune in pericol tratamentul si viata pacientilor, iscandu-se un fenomen extrem de grav de criza nationala de medicamente”, se arata intr-un comunicat semnat de presedintele FADR, Maria Angela Mesaros.

„Suntem profund intristati de faptul ca Ministrul Sanatatii a declarat ca, in cazul medicamentelor avute in vedere pentru intrarea pe listele de medicamente compensate pentru diabet, Comisia de Specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii a transmis doua pozitii in decurs de doua ore, una fiind nefavorabila intrarii medicamentelor pe listele compensate si a doua favorabila pentru cele patru tipuri de medicamente pentru diabet. Totodata, dorim sa mentionam faptul ca in data de 10 Octombrie 2019, a avut loc o sedinta cu dna. Ministru Sorina Pintea care ne-a promis ca va incerca solutionarea problemelor cu medicamentele, iar in cazul in care nu va reusi sa faca acest lucru in mandatul sau, va pregati toate documentele necesare pentru noul Ministru in vederea rezolvarii imediate si eficiente a acestei probleme”, mai transmite FADR.

in concluzie, organizatia cere luarea masurilor necesare in vederea prevenirii u71 de medicamentenei crize a medicamentelor pentru diabet si alte boli cronice in Romania care ar avea repercusiuni semnificative asupra consumatorilor.

Articolul precedentCriza rezidentiatului, la un pas de rezolvare
Articolul următorParacetamolulsi aspirina, motiv de disputa in lumea medicala