Reprezentanții companiei Pfizer estimează că pandemia s-ar putea extinde până în 2024

0
204

Reprezentanții companiei Pfizer au declarat că pandemia de coronavirus s-ar putea extinde până în 2024, iar datele privind vaccinul pentru copiii cu vârste între doi și patru ani arată că serul a generat un răspuns imunitar mai slab decât se așteptau, potrivit Reuters.

Astfel, reprezentanții Pfizer au anunțat că o versiune cu o doză mai mică a vaccinului dezvoltat pentru copiii cu vârste între doi și patru ani a generat un răspuns imunitar mai slab decât se aștepta, ceea ce ar putea întârzia autorizarea serului.

Directorul științific al Pfizer, Mikael Dolsten, a declarat, într-o prezentare pentru investitori, că societatea se așteaptă ca unele regiuni să continue să aibă valuri pandemice COVID-19 în următorul an sau doi. Și asta în timp ce alte țări vor trece la stadiul „endemic”, cu un număr de cazuri scăzut și ușor de gestionat.

În acest context, potrivit previziunilor companiei, până în 2024, boala COVID-19 ar trebui să fie endemică pe tot Globul.

„Când și cum anume se va întâmpla acest lucru va depinde de evoluția bolii, de eficiența cu care societatea va implementa vaccinurile și tratamentele și de distribuția echitabilă în locurile în care ratele de vaccinare sunt scăzute”, a declarat Dolsten.

De asemenea, acesta a mai spus că apariția unor noi variante ar putea avea un impact asupra modului în care pandemia continuă să se desfășoare.

 

Articolul precedentDr. Raed Arafat, despre răspândirea variantei Omicron
Articolul următorAgenția Naționala de Transplant: SCJU Oradea a realizat o prelevare de organe şi ţesuturi