Dr. Raed Arafat, despre răspândirea variantei Omicron

0
247

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a declarat că o persoană infectată cu varianta Omicron poate îmbolnăvi alte trei persoane, dând exemplul Marii Britanii unde s-au înregistrat recorduri peste recorduri de infectări.

„Dacă la varianta Delta un om infecta un om jumate, doi oameni infectau trei, acum, cu varianta Omicron, unu poate infecta și trei. Deci trei infectează după asta fiecare trei, deci trei infectează nouă, și așa mai departe. Deci problema acestei variante este răspândirea ei foarte rapidă. Asta este vizibil deja în Marea Britanie, unde au avut recorduri peste recorduri în ultimele zile”, a afirmat dr. Raed Arafat.

Acesta a spus că în România se fac pregătiri pentru valul Omicron care poate să fie diferit față de valurile trecute.

„Valul Omicron poate să fie diferit față de valurile trecute. Luăm în calcul posibilitatea să apară mai multe cazuri care nu sunt neapărat critice, dar să fie numărul lor mare și să necesite inclusiv tratamente și abordări, nu numai la medicii de familie, inclusiv la Primiri Urgențe. Este posibil să avem mai multe cazuri care necesită oxigen și necesită tratamente avansate având în vedere numărul mai mic de vaccinați. Sunt mai multe posibilități și ne pregătim pentru oricare dintre ele”, a declarat șeful DSU, la postul public de televiziune.

Articolul precedentUnele salarii din Sănătate cresc de la 1 ianuarie. Orele suplimentare, compensate cu zile libere
Articolul următorReprezentanții companiei Pfizer estimează că pandemia s-ar putea extinde până în 2024