Reinfectare într-un timp record cu SARS-CoV-2: De două ori la un interval de 20 de zile

0
160

Un lucrător din domeniul sănătății, în vârstă de 31 de ani, a avut COVID-19 de două ori la o distanță de 20 de zile. Acesta este cel mai scurt interval cunoscut între infecții, susțin cercetătorii spanioli.

Testele arată că femeia a fost infectată cu două variante diferite, Delta la sfârșitul lunii decembrie 2021 și apoi Omicron în ianuarie 2022, informează BBC.

Acest lucru arată încă o dată că reinfectarea este posibilă, chiar dacă s-a trecut o dată prin boală.

Reinfectările din Marea Britanie necesită 90 de zile între testele pozitive.

Pe baza acestei definiții, oficialii din domeniul sănătății spun că aproape 900.000 de persoane au fost potențial infectate de două ori cu noul coronavirus până la începutul lunii aprilie 2022.

Însă este dificil de stabilit un număr exact, deoarece numai secvențierea întregului genom poate confirma că infecțiile sunt cauzate de diferite tulpini. Dar foarte puține teste pozitive trec prin acest proces.

Pacienta din domeniul sanitar nu a dezvoltat simptome după primul test PCR pozitiv, dar la mai puțin de trei săptămâni mai târziu s-a confrunta cu tuse și febră, care au determinat-o să facă un alt test, potrivit sursei citate.

Analiza testelor a arătat că femeia a fost infectată cu două tulpini diferite de coronavirus.

Într-o prezentare la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase, autoarea studiului, dr. Gemma Recio, a spus că acest caz a evidențiat faptul că Omicron poate ”eludează imunitatea anterioară dobândită fie dintr-o infecție naturală cu alte variante, fie din vaccinuri”.

”Cu alte cuvinte, persoanele care au avut COVID-19 nu pot presupune că sunt protejate împotriva reinfectării, chiar dacă au fost complet vaccinate”, a spus autoarea studiului.

”Cu toate acestea, atât infecția anterioară cu alte variante, cât și vaccinarea par să protejeze parțial împotriva bolilor severe și spitalizării la cei cu Omicron”, a mai adăugat dr. Recio, de la Institut Catala de Salut, Tarragona, Spania.

Ea a spus că monitorizarea reinfecțiilor la persoanele care au fost complet vaccinate este importantă și ar ajuta la identificarea variantelor care eludează vaccinurile.

Reinfectările cu noulc oronavirus au crescut brusc în decembrie 2021, după ce varianta mult mai infecțioasă Omicron a apărut. O altă creștere a existat și atunci când o versiune ușor diferită a acesteia, numită BA.2, a apărut la începutul lunii martie.

Înainte de aceasta, 1% din toate cazurile înregistrate în Marea Britanie erau etichetate ca a doua infecție. Acum procentul a ajuns la 11%.

Majoritatea sunt, probabil, persoane infectate cu variantele Alpha sau Delta și apoi infectate din nou cu Omicron, mai contagios.

Articolul precedentStudiu: Unele bacterii din urină pot fi un semn al cancerului de prostată agresiv
Articolul următorPrimul examen național de dietetician autorizat, organizat în luna mai: Condițiile pentru înscriere și calendarul examenului