Reguli noi pentru Unitatile de Primiri Urgente din spitale

0
173

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a aprobat Protocolul National de Triaj al Pacientilor din cadrul Unitatilor de Primiri Urgente. Protocolul presupune un model de triaj al cazurilor de urgenta care se prezinta in Unitatile de Primiri Urgente. De acum inainte, cazurile vor fi clasificate in cinci categorii, pe coduri si culori.

Astfel, pacientii aflati in starea cea mai grava vor avea prioritate la consultatii si vor fi vazuti imediat de medici. Aceste consultatii sunt incadrate in codul rosu. Codul galben prevede ca pacientul sa fie consultat in maximum 10 minute. Codul verde impune efectuarea consultarii in 30 de minute. Pacientii incadrati in categoria codului albastru vor fi consultati in maximum 60 de minute, iar cei care primesc codul alb vor fi vazuti de catre un medic in cel mult 120 de minute.

„Avem nevoie de reguli si norme clare in spitale, numai astfel putem exclude pe viitor pericolul repetarii unor cazuri precum cel de la Slatina. in acest sens, reiterez una dintre prioritatile mandatului meu, si anume introducerea ghidurilor si a protocoalelor terapeutice” a declarat Ion Bazac, ministrul Sanatatii.

Articolul precedentSanctiuni drastice la Spitalul Judetean Slatina!
Articolul următorTraian Basescu: Am simtit pe pielea mea neregulile sistemului sanitar!