Egri Eduard, medic de familie în Sibiu, oferă mai multe sfaturi despre vizita medicului de familie la nou-născut, în condițiile pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit lui Egri Eduard, la primirea medicului toată lumea trebuie să poarte mască, să existe o soluţie de dezinfectant pentru mâini, acces facil la baie şi prosoape de hârtie.

De asemenea, nou-născutul trebuie să fie pregătit la momentul sosirii medicului, alimentat, schimbat, treaz şi sumar îmbrăcat, iar locul unde se va desfăşura consultaţia să fie gata pregătit şi bine luminat.

Medicul mai arată că timpul alocat ar trebui să se limiteze la consultaţia propriu zisă pentru a limita expunerea, iar sfaturile, consilierea, răspunsurile la intrebări pot fi făcute după vizită prin telefon sau alte mijloace de comunicare

Totodată, copiile actelor medicale din spital trebuie să fie gata pregătite intr-o folie.

Un alt sfat este acela ca, chiar dacă sunteţi ospitalieri nu serviţi medicul cu apă, ceai, cafea deoarece acesta nu trebuie să renunţe sau să scoată masca pe tot parcursul vizitei.

De asemenea, dacă medicul de familie amână vizita, în principal, o face din motive obiective (focar, concediu, asteaptă rezultatul unui test, este bolnav, etc).

După plecarea medicului aerisiţi bine încăperea, dezinfectaţi suprafeţele unde s-a desfăşurat consultul, spălaţi-vă pe mâini şi bucuraţi-vă de copil , a mai spus Egri Eduard, pe pagina sa de Facebook.