Redeschiderea școlilor: Cum se vor putea diferenția viroza, gripa și COVID -19 la copii

0
258

Un medic de familie din Sibiu se întreabă, în contextul redeschiderii școlilor, cum se va putea diferenția din punct de vedere clinic, în cazul copilului de creșă și grădiniță, o viroză mai severă, o gripă și infecția COVID 19.

Și asta pentru că, toate cele trei afecțiuni debutează la copii cu febră, tuse uscată, apatie și, eventual, simptome digestive, potrivit medicului de familie Egri Eduard.

În aceste condiții, medicul ia în calcul trei variante: testarea imediată, izolarea și tratament simptomatic, și pe cea a “îi dăm drumul și vom vedea ce și cum va fi”.

Iată cele trei variante expuse de medicul de familie:

“ 1. varianta testare imediată pentru gripă – aproximativ 60 lei, iar pentru COVID 300 lei = 360 lei și izolare până la venirea rezultatelor, înseamnă costuri mari dar și riscul de a bloca laboaratoarele datorită numărului mare de cereri.

2. varianta izolare, urmărire și tratament simptomatic, aici intervine o problemă, mulți copii sunt crescuți de bunici sau bone multe, în vârstă și cu alte probleme dar și de părinți care la rândul lor lucrează cu oameni (medici, profesori, administrație, servicii etc).

3. varianta pe care o aud din ce în ce mai des: îi dăm drumul și vom vedea ce și cum va fi.”

Articolul precedentEXCLUSIV: Dermatita de contact, afecțiunea cauzată de prea mult dezinfectat și spălat pe mâini
Articolul următorVIDEO Dr. Alice Dona Mitu, despre siguranța copiilor atunci când călătorim cu mașina