Rectificare bugetara pozitiva. Ministerul Sanatatii primeste bani pentru plata salariilor pe decembrie

0
32

Cadrele medicale nu vor avea intarzieri la plata salariilor in luna decembrie. Anuntul a fost facut de ministrul Sanatatii, Victor Costache, in urma unei discutii cu omologul de la Finante si cu premierul Ludovic Orban.  

„Am avut o prima intalnire cu ministrul Finantelor Publice, in prezenta premierului Ludovic Orban si a vicepremierului Raluca Turcan, in care am discutat despre necesitatea unei rectificari bugetare pozitive pentru plata salariilor si suplimentarea fondurilor Sanatatii, astfel incat sa nu existe discontinuitati in derularea programelor si proiectelor existente. Cadrele medicale vor primi drepturile salariale conform muncii prestate si a prevederilor legale”, a declarat Victor Costache, potrivit unui comunicat de presa.

Premierul Ludovic Orban a declarat saptamana trecuta ca „nu sunt bani suficienţi pentru a incheia anul nici pentru programe de sanatate, nici in ceea ce priveşte bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate”, iar ministrul Sanatatii a precizat ca „nici pentru salarii”.

Ei au dat, insa, asigurari ca vor fi alocati banii necesari la rectificarea bugetara care ar trebui facuta luna aceasta.

Articolul precedentAngajatii expusi la agenti cancerigeni sau mutagenisi la pulberi minerale pneumoconiogene, protejati printr-o lege promulgata astazi
Articolul următorBiologii, biochimistiisi chimistii cer ministrului Sanatatii sa sustina, in Parlament, Legea salarizarii acestor categorii de profesionisti